Ik leef in mijn auto omdat ik geen geld en geen baan heb; en ik ben het vertrouwen kwijt in mijn vermogen zelf in mijn onderhoud te voorzien. Wat heb ik verkeerd gedaan waardoor ik in deze situatie verzeild ben geraakt? Ik ben een goed mens en ik stel me een wereld voor van liefde en schoonheid; maar ik zie mezelf hier leven in een hel. Wat voor goddelijke overmacht is er nodig om dit achter me te laten en verder te gaan? Ik zou met plezier (denk ik) al deze waanzin inruilen voor een plek van schoonheid en liefde; ik kan het hier gewoon niet meer vinden. Wat moet ik doen? Ik geloof nog steeds in hulp vragen aan de Heilige Geest, maar ik leef nog steeds in deze illusoire waanzin.

Antwoord: Hoe vreemd het ook mag klinken, het is nog steeds mogelijk in vrede te zijn ook al is je situatie in de buitenwereld nog zo somber. Als er één les is die Jezus ons probeert te leren is het dat vrede van niets anders afhankelijk is dan van onze keuze haar te accepteren als onze natuurlijke staat als Zoon van God. Dit betekent dat niets buiten ons ons vrede kan geven of deze van ons kan wegnemen. De meeste studenten vinden dit principe verschrikkelijk moeilijk toe te passen. Daarom kan het zeer behulpzaam zijn je levenssituatie te benaderen als een leslokaal waarin je kunt kiezen onderwezen te worden door het ego of door Jezus. Het ego zal je aansporen de wereld te zien als een hel die je onophoudelijk tot slachtoffer maakt, en vervolgens anderen of jezelf de schuld te geven (‘Wat heb ik verkeerd gedaan’?) omdat je in die toestand verkeert. Jezus of de Heilige Geest in je juist gerichte denkgeest zal je aanmoedigen de wereld te gebruiken om je te helpen bevrijden van het beperkte zelfconcept dat je ontwikkeld hebt – als een gevangene van de wereld, waaruit je probeert te ontsnappen. Het ego biedt je de ene manier aan om de situatie te interpreteren; Jezus en de Heilige Geest bieden je een radicaal andere aan. Het ego zet je nog verder gevangen in de wereld van afscheiding, Jezus helpt je te bevrijden van die ketenen door je het doel te laten veranderen van alles wat je doet, en je te leren inzien dat jouw belangen en jouw doel hetzelfde zijn als die van ieder ander.

Wat betreft je penibele financiële situatie zou je kunnen overwegen een daklozenopvang te zoeken, waar je zeer waarschijnlijk in aanraking kunt komen met financiële hulpbronnen en mogelijkheden voor een baan. Die richting in gaan kan een juist gerichte keuze zijn in je denkgeest om je te identificeren met genezing in plaats van met mislukking en de behoefte te ontsnappen. Als je in gedachten houdt dat je Jezus wil , en niet je ego, om je te vergezellen in je zoektocht naar financiële hulp, dan zul je in vrede zijn en spirituele vorderingen maken, ongeacht hoe de dingen uitpakken. Dit, zou je kunnen zeggen, is de ‘Goddelijke overmacht’ waar je om vraagt, en dit is hoe je ‘verder gaat’. Zolang je de wereld ziet als een hel kun je er nooit aan ontsnappen wat je ook doet, want dan geef je haar macht die ze in werkelijkheid niet heeft. Dat is het voordeel van het zien van de wereld als een leslokaal waarin Jezus je kan leren hoe je haar kunt gebruiken om je denkgeest te genezen van zijn onjuiste gedachten over wat jij bent en wat de wereld is. De wereld van liefde en schoonheid die je verlangt is in je (juist gerichte) denkgeest, onaangetast door gebeurtenissen in de buitenwereld, en dát kun je leren als je erop uit gaat een bron van inkomsten te vinden en een plaats om te leven.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina