Een cursus in wonderen vertelt me dat ik mijn egodoelen moet loslaten, dat het ego zelf niet mijn ware zelf is, en dat het loskoppelen van het ego de enige weg is naar vrede en vreugde. Ik wil dit wel doen, maar ik wil ook het geld. Hoe kan ik die twee met elkaar in overeenstemming brengen?

Antwoord: We willen je vraag wel beantwoorden, maar naar wie moeten we de rekening sturen?

Maar, serieus, geloof het of niet, je hoeft die twee niet in overeenstemming te brengen. De Cursus vraagt ons niet iets op te geven waar we nog steeds aan gehecht zijn. In feite beweert hij: “Het zou inderdaad vreemd zijn als je gevraagd werd aan alle symbolen van de wereld voorbij te gaan … Het is voor jou nodig de symbolen van de wereld een tijdje te gebruiken” (WdI.184.9:1-2). Geld is zeker een van de meest krachtige symbolen in deze wereld. Het feit dat je er een speciale relatie mee hebt plaatst je nauwelijks in een unieke positie. Maar het feit dat je bereid bent hier eerlijk over te zijn biedt je een prachtige kans te doen wat de Cursus in feite adviseert. Dat betekent dat je de Heilige Geest uitnodigt hier samen met jou naar te kijken. Met andere woorden: vraag Hem je te helpen naar al jouw financiële transacties te kijken zonder te oordelen of zonder ze te rechtvaardigen.

Bedenk dat de Cursus ons zegt: “de Heilige Geest benut speciale relaties, die jij hebt gekozen om het ego te ondersteunen, als leerervaringen die de weg naar de waarheid wijzen. Onder Zijn onderricht wordt iedere relatie een les in liefde” (T15.V.4:5). Je hoeft speciale relaties dus niet op te geven omdat dat juist de dingen zijn die de Heilige Geest kan gebruiken om je denkgeest te genezen. Waar een speciale relatie bestaat (met andere woorden een verhaal waarin het ego de leiding heeft) daar bestaat altijd schuld en angst. En dat beschrijft ongetwijfeld de gevoelens die we bijna allemaal hebben - bewust of onbewust - rondom geld. Dus de eerste les in liefde die de Heilige Geest je zou kunnen geven over geld is compassie hebben met je eigen op angst gebaseerde gehechtheid eraan. En aangezien schuld en angst het eten en drinken zijn van het ego, is dat het begin van het terugtrekken van je ego. Als dat gebeurt zul je langzaam maar zeker een gemakkelijker gevoel gaan krijgen rondom geld, ongeacht wat er buiten je gebeurt.

Dus samenvattend: als het aankomt op het verschuiven van het ego naar de Heilige Geest hoef je niets los te laten totdat je je interesse verliest. En als je je balans niet sluitend kunt maken, laat Jezus dan het tekort aanvullen.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina