Ik heb het gevoel dat ik ertoe geleid word een studiegroep voor Een cursus in wonderen te gaan faciliteren. Ik moet bekennen dat ik me hier niet goed genoeg voor voel en dat ik noch de diploma’s, de ervaring in de wereld, noch de spirituele vooruitgang heb om dit te doen. Aan de andere kant herinner ik me de uitspraak van Jezus in de Cursus dat “bereidheid nog geen meesterschap is”, en ik besef dat dit een goed onderwijs-/leerproces voor me zou zijn. Aangezien jullie bij de Foundation allemaal ervaring hebben met het onderwijzen van de Cursus en gecertificeerde psychologen zijn, zouden jullie me wat tips kunnen geven, zodat ik er zekerder van kan zijn dat ik het juiste doe?

Antwoord: Even voor de duidelijkheid: behalve Ken Wapnick zit er maar één andere psycholoog in onze staf.

Het faciliteren van een Een Cursus in Wonderen groep moet op dezelfde manier benaderd worden als iedere andere rol in je leven: op de eerste plaats als een middel om de Verzoening voor jezelf te aanvaarden. In dit opzicht zou het een ‘goed onderwijs-/leerproces’ voor je zijn, zoals je suggereert. Jezus vertelt ons dat de geschiktheid voor een leraar van God “louter hierin bestaat: ergens, op een of andere manier, heeft hij een doelbewuste keuze gemaakt, waarbij hij zijn belangen niet los zag van die van iemand anders” (H1.1:2). Zowel de Inleiding bij het Handboek voor leraren als het eerste hoofdstuk waarin dit citaat staat, leggen de unieke kijk van de Cursus uit op onderwijzen en de relatie leerling-leraar. Ons cassette-album “Wat het betekent een leraar van God te zijn” kan in deze context eveneens bijzonder behulpzaam zijn.

Het niveau van iemands formele opleiding is in wezen irrelevant. De Cursus vertegenwoordigt een hoogwaardig denksysteem, en het is daarom behulpzaam een goed algemeen begrip te hebben van zijn principes om discussies te kunnen structureren en vragen van groepsleden te kunnen beantwoorden; maar dit vereist geen gevorderde academische status. Onze boeken en cassettes worden voor dit doel als studiehulp aangeboden, alsmede om studenten te helpen bij hun individuele spirituele proces.

Tot slot, de enige manier waarop je kunt weten of je het juiste doet is proberen te herkennen of er sprake is van enige betrokkenheid van het ego, dit vervolgens zo goed je kunt opzij te zetten en de Heilige Geest om leiding te vragen. Ons antwoord op V#012 gaat ook over dit onderwerp.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina