In het Handboek voor Leraren staat: “Er zijn vele duizenden andere vormen, alle met dezelfde uitkomst. Ze besparen alleen tijd” (H1.4:2-3). Ik dacht dat de Cursus de meeste tijd bespaarde. Is dat een drukfout of een grammaticale fout of mis ik iets? Ze besparen alleen tijd lijkt te verwijzen naar al die andere vormen die er zijn.

Antwoord: Je hebt gelijk, het Handboek zegt dat de vele vormen van de universele cursus tijd besparen. De reden hiervoor is dat de universele cursus er een van inhoud is, niet van vorm, en tijd behoort tot de wereld van vorm. Wanneer de denkgeest besluit de universele waarheid te aanvaarden dat de afscheiding nooit gebeurd is en dat Gods Zoon onschuldig is, verdwijnt het concept van tijd. Zo wordt die ‘bespaard’.

Studenten van Een cursus in wonderen ’besparen’ eveneens tijd door hem niet te verspillen met beoefening van andere vormen die heel nuttig, maar niet hun pad zijn: “Je maakt geen gebruik van deze cursus als je per se middelen wilt gebruiken die anderen goed van dienst waren, en daarbij verwaarloost wat voor jou werd gemaakt” (T18.VII.6:5). Door het beoefenen van vergeving ontkomen we aan de wetten van de tijd doordat we terugkeren naar de gedachte in de denkgeest die buiten de tijd ligt. De waarneming van grieven door het ego, en zijn gebruik van projectie, zijn aan tijd gebonden concepten. De waarneming van de Heilige Geest is een visie afkomstig van voorbij de grenzen van tijd, omdat het slechts twee tijdloze gedachten waarneemt: de afscheiding die nooit heeft plaatsgevonden, en de werkelijkheid die nooit veranderd is. Met Zijn visie leren kijken haalt dus alle ervaring weg van de ketenen van tijd. Dat is ‘de snelweg’ van de Cursus. Het is geen lineair proces. Tijd heeft geen betekenis op het moment dat de denkgeest de Heilige Geest verkiest, ongeacht de manier waarop tijd gebruikt werd op het pad dat tot die keuze leidde. Alleen de keuze van de denkgeest (inhoud) telt. Elke keuze tegen het ego bespaart tijd en redt ons uit de tijd.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina