Een cursus in wonderen is nieuw voor mij, en ik vind zijn concepten fascinerend. Ik heb geprobeerd de lessen te doen zoals wordt aanbevolen, dat wil zeggen: één les per dag. Soms is het echter niet mogelijk om het idee van de dag drie tot vier keer toe te passen, of grijp ik terug naar een vorige les om er zeker van te zijn dat ik ze begrepen heb. Vandaag ging ik bijvoorbeeld terug naar les 1 t/m 8, en merkte daarin dingen op die ik eerder niet had gezien. Daar was ik even verrukt over, maar nu voel ik me depressief. Doe ik iets verkeerd? Wil ik het te goed doen? Kun je dat uitleggen?

Antwoord: Het is helemaal niet nodig om de lessen over te doen omdat je beseft dat je de eerste keer belangrijke aspecten hebt gemist. Het is volkomen normaal dingen over het hoofd te zien – zelfs na de derde of vierde lezing. Er zijn diverse stadia van begrip, en je zult alleen datgene begrijpen waar je op een bepaald moment klaar voor bent. Het bestuderen en beoefenen van de Cursus zal je tot een steeds dieper begrip van zijn onderwijs brengen, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit proces in principe vele jaren in beslag zal nemen. Je hoeft je er dus geen zorgen over te maken dat je spirituele vooruitgang belemmerd wordt wanneer je af en toe iets ontgaat. Je mag er zeker van zijn dat je het later weer tegen zult komen. Het ego wil dat je het proces als volkomen lineair ziet, maar hoe meer je je van het ego afkeert en je tot Jezus of de Heilige Geest wendt voor hulp, des te milder en vriendelijker je zult zijn voor jezelf, en des te meer je zult beseffen dat het proces absoluut niet door tijd wordt beïnvloed. Het hoofddoel van de werkboekoefeningen is het verminderen van schuld en je in staat stellen deze uiteindelijk helemaal los te laten. Zodra je dus schuld of druk voelt, realiseer je dan dat het ego is binnengeslopen en probeert je weer in zijn richting te krijgen. Glimlach gewoon vriendelijk wanneer je je van die manoeuvre bewust wordt, en herinner jezelf eraan dat Jezus’ weg een weg is van vriendelijkheid en kalmte – nooit van enige druk.

Omdat andere studenten soortgelijke problemen hebben, is het misschien goed om onze antwoorden op V#064 , V#092 en V#230 te lezen. In deze antwoorden verwijzen we naar Les 95, waarin Jezus zijn studenten vertelt wat ze kunnen doen als ze zich ervan bewust worden dat ze tekortgeschoten zijn in het beoefenen van de lessen. Zijn bespreking van dit probleem is belangrijk en behulpzaam.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina