Ik ben een seksueel actieve homoseksuele man. Mijn partners zijn allemaal blij om mij te ontmoeten. Daarom voel ik dat de seks goed is. Ik vraag me af of ik moet nadenken over de vraag of mijn seksuele activiteit in overeenstemming is met de Heilige Geest en wat Een cursus in wonderen hierover te zeggen heeft.

Antwoord: De Cursus ziet seksualiteit als neutraal, net zoals alles wat we met het lichaam doen, zoals eten, drinken of ademen (WdII.294). De Cursus vraagt ons alleen om ons altijd bewust te zijn van het doel dat we het geven (T17.VI.2:1,2) wat betekent dat we afgestemd zijn op onze gedachten over wat we doen en waarom.

Nu is het aannemelijk dat iedere seksuele relatie, ongeacht hoe die wordt omschreven, een speciale relatie is. Als beide partners het gevoel hebben dat in hun behoeften wordt voorzien, is het een speciale liefdesrelatie. Zolang de speciale liefdesrelatie lijkt te werken is er kennelijk geen probleem. Dat geeft weinig motivatie om de schuld te onderzoeken die de interactie wellicht oproept. Je kunt jezelf afvragen of je minder gelukkig zou zijn als je seksuele uitlaatklep om een of andere reden zou wegvallen. Want het geluk dat Jezus ons wil laten ervaren heeft niets te maken met de vervulling van onze persoonlijke behoeften. Daarnaast is het waarschijnlijk dat het ego ons op een dieper niveau vertelt dat alles waar we plezier aan beleven ons schuldig maakt. De verborgen veronderstelling is: alles wat wij hebben, hebben we van God gestolen. En dus kunnen we op een onbewust niveau de overtuiging hebben dat we het verdienen om gestraft te worden.

Maar het is zeker niet nodig op zoek te gaan naar problemen als die er in jouw ervaring niet zijn. Gewoonlijk biedt het leven ons genoeg duidelijke kansen om vergeving te beoefenen, zonder dat het nodig is andere mogelijkheden bloot te leggen. We kunnen er op vertrouwen dat als er enig gebied in ons leven genezing behoeft (wat simpelweg betekent dat dit gebied een symbool is waarop we onze onbewuste schuld hebben geprojecteerd) dit zich zal aandienen. Dat gebeurt op het moment dat we er klaar voor zijn om dieper te kijken.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina