Er is bij mij een zeldzame vorm van kanker geconstateerd. Ik weet dat Een cursus in wonderen zou zeggen dat dit een perfecte manier van het ego is om mij te pakken te nemen. Er is tot nu toe geen reguliere behandeling mogelijk, maar ik doe andere dingen om mijn genezing te bevorderen: alternatieve geneeswijzen, bidden voor mijn hoogste belang en vragen wat de les is die ik hieruit kan leren. Komt dit allemaal voort uit schuld? Ik vraag Jezus en de Heilige Geest om dit anders te zien. Mijn vader overleed vier maanden nadat ik de diagnose kreeg en mijn broer geeft me geen emotionele steun. Ik heb gebeden voor een verzoening tussen mijn broer en mij, maar het lijkt alsof het alleen maar erger wordt. Soms kan ik er gewoon niet meer tegen. Heb ik dan niets geleerd? Ik voel me soms zo alleen. Maar mijn ziekte heeft me wel compassie geleerd, terwijl ik dacht dat ik dat al had. Ik heb mijn diploma als schoonheidsspecialiste. Met dit werk, waar ik van houd, wilde ik een kanaal zijn voor de liefde van God, mijn manier om iets terug te geven. Hoe kan ik een kanaal zijn als ik ziek ben?

Antwoord: Compassie is het sleutelwoord in je vraag. Maar je moet het toepassen op jezelf. Dat betekent: zachter zijn voor jezelf en vooral je veroordelende gedachten over jezelf loslaten, zoals: ‘Heb ik dan niets geleerd?’ Ik ben er zeker van dat je dat nooit zou zeggen tegen iemand anders met een ernstig probleem. Waarom dan wel zo hard zijn tegen jezelf? Onze waarneming is te beperkt om te weten waarom deze situatie in jouw draaiboek staat, maar je hoeft het niet te zien als iets totaal negatiefs. De les die je kunt leren is dat het enige wat nu belangrijk is, de vraag is welke leraar je kiest om met deze ziekte om te gaan: het ego of Jezus. Het ego zou je op zo’n manier ‘leiden’ dat je uiteindelijk vastzit in gevoelens van eenzaamheid en schuld omdat je op de een of andere manier de Cursus niet ‘goed’ doet. Jezus zou je helpen dit anders te zien, en je leiden naar de vrede diep binnen in je, een vrede die niet verstoord kan worden door iets van het lichaam of de wereld. Het is zeker een moeilijke les, maar Jezus en de Heilige Geest kunnen je helpen je situatie te zien als een klaslokaal, waarin je het gevoel kunt gaan terugvinden van je ware Identiteit, buiten de droom van afscheiding.

Dat betekent niet dat je fysieke of emotionele pijn moet ontkennen. En het betekent ook niet dat je geen behandeling zou moeten volgen, inclusief psychologische begeleiding in verband met je intense gevoelens. Er zijn goede inlevende therapeuten voor mensen met een levensbedreigende ziekte zoals jij. De zachtaardige benadering van de Cursus combineert beide niveaus: doen wat behulpzaam is om je fysieke en emotionele toestand te verlichten, en je innerlijke werk doen door al je kwaadheid en grieven naar de liefdevolle aanwezigheid in je juist gerichte denkgeest te brengen. Daar zul je voelen dat je niet veroordeeld wordt, maar alleen bemind. Je omgang met dokters en met andere mensen om je heen wordt dan een mogelijkheid om te kiezen tegen het doel van het ego – gescheiden en tegenstrijdige belangen - en vóór het doel van de Heilige Geest: gezamenlijke belangen. Je schuldgevoel weerhoudt je om deze liefde te ervaren, en daarom is het belangrijk open en eerlijk te zijn over je niet-vergevende gedachten over jezelf en anderen. Zo leer je met de ogen van Jezus – zonder oordelen - te kijken naar de inhoud van je onjuist gerichte denkgeest. Dat zet je op het juiste pad naar genezing en innerlijke vrede.

Ten slotte, werken als schoonheidsspecialiste kan heel goed een uitdrukking zijn van liefde voor jezelf, aangezien je dat werk graag doet. Maar liever nog dan het te doen ‘als een manier om iets terug te geven’, wat een beetje opofferend klinkt, kun je overwegen om het te benaderen als een heerlijk klaslokaal. Een manier om je te verbinden met anderen door het delen van een gezamenlijk belang. Dat zou je helpen om geleidelijk naar een dieper niveau van verbondenheid te gaan, waar jij en je klanten verenigd zijn als de afgescheiden Zoon van God die op weg is naar zijn ware huis in de Hemel – als Gods eeuwig onschuldige Zoon. Dan wordt je werk, gecombineerd met een ‘klein beetje bereidwilligheid’, het middel dat de Heilige Geest kan gebruiken om jouw denkgeest te genezen van alle gedachten van afscheiding. Wat erop neerkomt is dat je voor je lichaam doet wat je kunt, en tegelijkertijd ergens in je denkgeest te weten dat de kanker niet het echte probleem is. Jouw geloof dat je bent afgescheiden van de Liefde en vrede van God is het probleem.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina