Na een moeilijke periode ben ik naar Een cursus in wonderen teruggekeerd. Ik merk dat ik gemakkelijker onderscheid kan maken tussen mijn eigen projectie en verwachting dat de Heilige Geest zich met mij verbindt, en onverwachte hulp van de Heilige Geest. Want ik kan opnieuw Zijn Stem horen. Maar ik ben er nog vaak niet zeker van of de stemmen en gedachten in mijn denkgeest werkelijk of illusoir zijn. Wanneer ik bijvoorbeeld verbinding heb met dit forum op internet, ervaar ik een diepe liefde in mijn hart. En onmiddellijk reageert mijn denkgeest met interpretaties, veronderstellingen en gissingen. Hoe weet ik of wat ik ervaar waar is, of dat het een illusie van goedheid is die mijn denkgeest heeft verzonnen en die het echte werk van God nabootst? Ik heb het gevoel dat ik helemaal geen vertrouwen heb, zelfs niet in mijn poging om deze vraag te stellen.

Antwoord: Luisteren naar de twijfels en verdenkingen van het ego is een prachtige manier om onszelf in ‘knopen’ vast te leggen. Als al die twijfels en vragen oprijzen dan is het het meest behulpzaam te bedenken, dat het niet nodig (en zelfs niet nuttig!) is dit alles zo serieus te nemen. Is het mijn ego of is het de Heilige Geest, vraagt ons ego wanhopig, en garandeert zo dat onze ervaring allesbehalve vredig is. Maar dat is niet erg, het is alleen maar angst en angst is maar tijdelijk.

Als je begint in te zien dat de stroom van gedachten die door je denkgeest razen niets meer is dan de stem van het ego, die je niet serieus hoeft te nemen, maar die ook op geen enkele manier veranderd hoeft te worden, dan kun je misschien beginnen jezelf toe te staan een beetje te ontspannen in dit proces. Alles wat we moeten doen, is ons ego herkennen en elk oordeel erover loslaten. De Rest volgt vanzelf en uit Zichzelf zonder dat wij ons erom hoeven te bekommeren of iets moeten uitvogelen. Maar als je merkt dat je denkgeest weer neigt naar moeten weten en begrijpen, dan hoef je alleen maar te erkennen dat je ego terug is en graag weer de controle over je denkgeest wil hebben om zichzelf te beschermen. Als je je ego opnieuw kunt herkennen, zonder te proberen het te veranderen, begint het zijn vermogen te verliezen jou ervan te overtuigen dat het serieus genomen moet worden. Het enige wat het werkelijk toekomt is een geamuseerde glimlach.

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina