Een cursus in wonderen zegt dat ik moet kiezen tussen twee leraren: de Heilige Geest of het ego. Ik wil kiezen voor de Heilige Geest, maar hoe moet ik dat eigenlijk doen? Aangezien ik van niets weet wat het betekent, hoe weet ik dan of het de Heilige Geest is die me onderwijst?

Antwoord: We kiezen de Heilige Geest door bereid te zijn om eerlijk naar onze aanvalsgedachten en oordelen te kijken, met de bereidheid deze door Hem te laten transformeren. Dat vereist dat we de verdedigingen herkennen die we gebruiken voor het handhaven van onze felle gehechtheid aan ons geloof in de afscheiding en de werkelijkheid van de wereld en het lichaam. Hoewel de Cursus ons vertelt dat wij van niets werkelijk weten wat het betekent, denken we dat we dat wel weten. We zijn met het ego overeengekomen dat onze aanvallen, samen met onze gevoelens van boosheid, wrok en slachtofferschap, gerechtvaardigd zijn. We geloven in onze identiteit als lichaam. We geloven dat omstandigheden buiten onze denkgeest effect op ons kunnen hebben door onze vrede weg te nemen. Het ter discussie stellen van deze opvattingen en van onze interpretatie van onze ervaringen, er voor open staan dat we het mogelijk mis hebben, nodigt de Heilige Geest uit om zijn interpretatie te geven. Deze nieuwe interpretatie is het vergevingsproces. We aanvaarden Zijn onderricht bij iedere aanwending van vergeving in onze relaties en de voorvallen in ons leven.

Aandacht geven aan elk gevoel van verontrusting is de eerste stap, erkennend dat de werkelijke bron daarvan een keuze in de denkgeest is om afgescheiden te zijn, en niet een of andere externe omstandigheid die de verontrusting veroorzaakt lijkt te hebben. Omdat we zo intens gehecht zijn aan onze opvattingen is het niet gemakkelijk om dit te doen. Gelukkig zegt Jezus ons dat we dit niet perfect hoeven te doen: “Jouw bereidwilligheid hoeft niet volmaakt te zijn, want de Zijne [Heilige Geest] is dat. (T11.II.6:6) Hoe aarzelend je misschien ook de eerste stap zet in het ter discussie stellen van jouw interpretatie van je relaties en ervaringen, het is genoeg om de Heilige Geest toe te staan binnen te komen. Ons wordt gevraagd slechts ons deel te doen: “Doe geen beroep op het ego voor wat dan ook; dit is het enige wat je hoeft te doen. De Heilige Geest zal uit Zichzelf iedere denkgeest vullen die zo ruimte voor Hem schept. (T14.XI.13:5-6)

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina