a) Onlangs raadde een vriend mij aan Het Urantia boek te lezen en vertelde dat dit een vervolg op Een cursus in wonderen is. Ik vraag me af of beide boeken/theorieën elkaar steunen of tegenspreken.

b) Ik vraag me ook af de Cursus de theorie van engelen op aarde ondersteunt.

Antwoord: a) Zonder student van het Urantia-materiaal te zijn, kan men toch zien dat het in twee belangrijke opzichten anders is: het deelt niet hetzelfde non-dualistische denksysteem dat het hele fysieke universum als illusoir ziet, en ook de kijk op Jezus verschilt aanzienlijk van die van Een cursus in wonderen. De Cursus zegt dat zijn pad slechts een van vele duizenden is (H1.4:1,2), maar dat als het jouw pad is, je het dan ook moet gebruiken, in plaats van een ander pad te gebruiken dat “anderen goed van dienst [was]”, waarbij je “verwaarloost wat voor jou gemaakt werd gemaakt” (T18.VII.6:5). In het licht hiervan, lijkt het spiritueel behulpzamer als men of het ene of het andere systeem volgt.

b) In Een cursus in wonderen worden engelen beschouwd als een uitbreiding van Gods Gedachten. Ze kunnen worden gezien als symbolen van het licht en de bescherming van God die ons altijd omringen, aangezien we Hem in werkelijkheid nooit hebben verlaten. Deze zienswijze heeft niets gemeen met het populaire idee dat engelen hemelse wezens zijn. Die zijn vanuit het gezichtspunt van de Cursus een illusie.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina