Een cursus in wonderen vermeldt het bestaan van een specifieke broeder. Moet dit geïnterpreteerd worden als de partner in de huidige relatie van de lezer? Ik heb de indruk dat de Cursus duidelijk stelt dat geluk verbonden is met de ontwikkeling van deze relatie. Is dat correct?

Antwoord: Jezus ‘sprak’ tot Helen Schucman en Bill Thetford over hun relatie en andere relaties in hun leven, en daarom wordt het onderricht en de discussie erover in deze context weergegeven. Jezus probeerde Helen te helpen inzien dat ze veel gelukkiger en meer in vrede zou zijn, als ze haar oordelen over Bill en andere specifieke personen in haar leven losliet. Maar bij onze beoefening, kunnen we om het even wie gebruiken, in leven of niet meer, momenteel een rol spelend in ons leven, of niet. Het is niet altijd zo dat je het meest moet werken aan je huidige relatie, hoewel dat wel het geval kan zijn. Er kunnen net zo goed enorme problemen zijn die nog opgelost moeten worden, met een kind, een gestorven ouder, een broer of zus, of een ander familielid, een vriend, of zelfs iemand in het openbare leven.

Gewoonlijk komt er iemand vrij snel in onze gedachten, wanneer we de oefeningen van het Werkboek doen, of toepassen wat we in het Tekstboek lezen. Toch doet het er niet echt toe, want dit gaat allemaal over de inhoud in onze eigen denkgeest, en alle relaties zijn in de denkgeest. De inhoud is altijd dezelfde, ongeacht de vorm van de relatie. Alle problemen die wij met onze relaties hebben, komen voort uit onze geprojecteerde zelfhaat, schuld en een kwellend gevoel van gemis. Als we om het even welke van die relaties totaal zouden genezen, zouden we ze allemaal genezen, en zouden we volkomen gelukkig zijn, omdat, nogmaals, de inhoud altijd dezelfde is, de tijd niet werkelijk is en alle denkgeesten verbonden zijn.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina