Ik ben pas bij Les 36 van het Werkboek van Een cursus in wonderen, maar ik wil graag zo snel mogelijk alles in me opnemen en via deze weg groeien! Ik zit op het ogenblik zonder werk, mijn geld raakt in rap tempo op zonder dat er iets binnenkomt, ik heb problemen met schimmel in mijn huurhuis, ik ben niet in staat gewicht te verliezen vanwege een pas ontdekt schildklierprobleem… allemaal fysieke illusies die ik heel erg graag op wil geven en waar ik ook toe bereid ben, maar… hoe stop ik de waarneming van deze lichamelijk/fysieke/overlevingskwesties en hoe moet ik ermee omgaan?

Antwoord: De Cursus zal je, misschien tot je teleurstelling, niet vertellen wat je moet doen om van je problemen af te komen, maar je in plaats daarvan leren hoe je ernaar moet kijken, om net zoveel in vrede te zijn als waartoe je bereid bent, ongeacht wat er lijkt te gebeuren. Dat betekent niet dat je geen moeite moet doen of geen bepaalde stappen moet ondernemen om de problemen op te lossen, zoals ieder ‘normaal’ mens doet. Zoek in elk geval de beste manier om voor jezelf en voor je lichaam te zorgen. Maar zou het niet prettig zijn om dit te doen zonder haast, angst of bezorgdheid? Het zal waarschijnlijk enige tijd vergen om dat te leren en geduld is een van de eigenschappen van een gevorderde leraar van God (H4.VIII)! Wees dus niet ontmoedigd als verschuivingen in je waarneming minder snel plaatsvinden dan je graag zou willen.

Het is behulpzaam om je te focussen op het ontwikkelen van een relatie met je innerlijke leraar: Jezus, de Heilige Geest, of hoe je die aanwezigheid ook wilt noemen. De werkboeklessen zullen je daarbij helpen. Want het ontwikkelen van deze relatie in je denkgeest kan je, als het leven je voor uitdagingen stelt, doen beseffen dat er Iemand is die echt voor je zorgt en er altijd voor je is, zodat je weet dat je nooit alleen bent.

Om een idee te krijgen van mijn antwoorden op soortgelijke vragen kan het nalezen van V#128 , V#142 , V#229 , V#235 en V#313 behulpzaam zijn.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina