Met Een cursus in wonderen leren we onszelf kennen. Gnostische evangeliën onderwijzen hetzelfde. Ik oefen de lessen, maar volstaat dat om mijn ware zelf te vinden? Is meditatie bijvoorbeeld nodig om de ware Stem te horen? Of komen we er in ieder geval? Ik begrijp het niet.

Antwoord: Alhoewel meditatie niet noodzakelijk is om de Cursus te beoefenen, moedigt deze ons toch wel aan een stille tijd in te lassen om na te denken, specifieke oefeningen van het Werkboek toe te passen, indachtiger te worden, of de les van de dag in gedachten te brengen. Lange meditatieperiodes zijn niet nodig: "Evenmin … [zijn] lange periodes van meditatie gericht op de onthechting van het lichaam noodzakelijk" (T18.VII.4:9). Zolang meditatie geen doel op zichzelf wordt, of een vervangmiddel voor het toepassen van de leringen van de Cursus op alle relaties en situaties in je leven, kan het een behulpzame oefening voor je zijn. Om duidelijkheid te krijgen over wat wel vereist is, is het misschien nuttig de instructies in de Inleiding tot het Werkboek nog eens te lezen. Eigenlijk is het enige vereiste dat we doen wat de lessen vragen.

Het doel van de Cursus is onze denkgeest te genezen van de afscheidingsgedachte. Om dat te bereiken moeten we iedere gedachte en overtuiging die we erop nahouden en die de afscheidingsgedachte versterkt, vergeven. Ze worden vergeven door je er eerst bewust van te worden, en vervolgens bereid te zijn ze aan de Heilige Geest (het deel van onze denkgeest dat zich God herinnert) te geven, zodat ze kunnen worden omgevormd. Vergeet niet dat de Cursus over de training van de denkgeest gaat: "Het is het doel van dit werkboek je denkgeest te trainen om te denken volgens de richting die het tekstboek aangeeft"(WdI.In.1:4). Er wordt ons gevraagd de hele dag door op onze gedachten, gevoelens en overtuigingen te letten. Door bewustwording, vergeving en transformatie van deze gedachten en overtuigingen vinden we onszelf. Het leerplan van de Cursus volstaat om ons ware zelf te vinden en de Stem namens God te horen. Die Stem horen we telkens wanneer we bereid zijn het egodenksysteem waarmee we ons vereenzelvigd hebben, in twijfel te trekken, met de bereidheid het los te laten. Elke keer dat we zo goed als we kunnen een les oefenen, of toepassen wat ons wordt onderwezen, horen we die Stem.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina