“Treed, telkens wanneer jouw gedachten naar een speciale relatie afdwalen die jou nog altijd aantrekt, met Hem in een heilig ogenblik, en laat Hem jou daar bevrijden” (T16.VI.12:1). Maar hoe? Hoe `treed ik met Hem in een heilig ogenblik` en hoe `laat ik Hem mij bevrijden´? “Hij heeft slechts jouw bereidwilligheid nodig …” (volgende zin). Ik wil oprecht bevrijd worden van deze relatie omdat ik hem hoe dan ook belachelijk vind, maar tot nu toe heb ik daarin jammerlijk gefaald en ik weet niet hoe ik eruit kom.

Antwoord: Je hebt de sleutel op je vraag gevonden in de volgende zin: “Hij heeft slechts jouw bereidwilligheid nodig…”. Echter, de bereidwilligheid die hier wordt gevraagd is niet hetzelfde als de wens om uit de relatie te stappen omdat deze belachelijk of anderszins ongewenst is. Het is de bereidwilligheid om het gebruik dat het ego van de relatie maakt te herkennen en daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Het ego gebruikt de relatie altijd om de afscheiding werkelijk te maken en vast te houden aan schuld.

Iedere relatie waartoe jij je aangetrokken voelt, of je deze nu als speciale liefde of als speciale haat benoemt, bevat een heleboel gedachten, overtuigingen en oordelen over jezelf en de ander. Deze zijn allemaal gebaseerd op het geloof in afscheiding en wekken daardoor schuld op. Je gaat het heilig ogenblik met de Heilige Geest binnen door het proces van vergeving. De eerste stap in dit proces is de bereidwilligheid om alle overtuigingen en oordelen die je meebrengt in de relatie te herkennen en vervolgens deze te betwijfelen in het licht van de Cursus in de mate waarin je je overtuigingen opmerkt. Dit verandert het doel van de relatie van het doel van het ego in dat van de Heilige Geest.

Als je bereid bent om deze overtuigingen en oordelen te laten transformeren door de Heilige Geest, zul je ervan worden bevrijd. Zijn waarneming zal de jouwe vervangen en zo betreed je het heilig ogenblik. “Nader nooit het heilig ogenblik nadat jij geprobeerd hebt alle angst en haat uit je denkgeest te verwijderen. Dat is zijn functie. Probeer nooit aan je schuld voorbij te zien voordat jij de hulp van de Heilige Geest hebt gevraagd. Dat is Zijn functie. Jouw aandeel bestaat er enkel in Hem een beetje bereidwilligheid te schenken om Hem alle angst en haat te laten wegnemen, en te worden vergeven.” (T18.V.2:1-5). Jouw bevrijding is de bevrijding van schuld. De relatie zal verdwijnen wanneer je niet langer aangetrokken wordt door de oordelen, overtuigingen, en de daaruit voortkomende schuld in de specifieke vorm die deze relatie vertegenwoordigt.

[Zie ook: V#617(ii) en V#651 ]

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina