Een van de ervaringen die me naar Een cursus in wonderen hebben geleid, heeft te maken met mijn echtscheiding. Hoewel ik probeer mijn dagelijkse Cursusles de hele dag met me mee te nemen, merk ik maar al te vaak dat ik overloop van zelfmedelijden. Zodra ik besef waarmee ik bezig ben geef ik alles wat ik voel over aan de Heilige Geest, maar soms ben ik geruime tijd – zelfs dagen – niet in staat om mijn vrede terug te vinden. Dit gebeurt alleen met kwesties rondom mijn ex-man – al het andere krijg ik heel gemakkelijk onder controle. Heb je suggesties?

Antwoord: Je gevoelens aan de Heilige Geest geven betekent in wezen dat je eerst nagaat in welke mate je niet wilt ophouden die ander aan het lijntje te houden. En zodra je merkt dat je op dat punt blijft vastzitten, erken dat dan gewoon in alle eerlijkheid, zonder op enige manier over jezelf te oordelen. Dat zou enorm helpen, omdat je dan niet tegen jezelf vecht of net doet alsof je vergeeft, terwijl je dat niet werkelijk wilt. Kunnen aanvaarden waar je staat, zonder jezelf daarvoor te veroordelen, zorgt voor werkelijke vooruitgang, omdat je dan leert dat het ‘nietig dwaas idee’ geen gevolg op de werkelijkheid heeft gehad. En dat is wat wij allemaal proberen te leren.

Evengoed is het beslist zo, zoals jouw ervaring bevestigt, dat je nooit in vrede kunt zijn wanneer je aan een grief vasthoudt. Dus als je je daarvan bewust bent, elke keer dat je bemerkt dat je jouw slachtoffergevoelens, of wat je ook voelt, gewoon niet kunt loslaten, dan herinner je jezelf aan de prijs van het gelijk hebben. Het proces is dan ook: volledig eerlijk zijn tegenover jezelf en de Heilige Geest of Jezus, jezelf niet veroordelen, en je bewust zijn van de prijs voor jouzelf van het niet-vergeven. De waarheid van jouw werkelijkheid als Christus verandert nooit, maar grieven blokkeren jouw ervaring en bewustzijn van die vrede en liefde.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina