Hoe kan ik ‘mijn doel’ in het leven herkennen? Ik heb niet het gevoel dat ik het heb gevonden, en ik weet niet naar welke aanwijzingen ik moet zoeken. Er is me al heel vaak gezegd dat als het mij eenmaal onthuld is, mijn hele leven op zijn plaats zou vallen! Je uitleg zou ik op prijs stellen.

Antwoord: Vanuit het standpunt van Een cursus in wonderen is je doel het beoefenen van vergeving op ieder gebied van je leven, zodat je ontwaakt uit de droom dat je een leven en een wil hebt los van God, jouw Bron. De Cursus gaat niet over succes of vervulling in de wereld. Hij onderwijst dat de wereld werd gemaakt om ons werkelijke doel te verbergen en ons daardoor te weerhouden ooit het ware geluk te ervaren, dat ons erfgoed is als Gods Zoon. Aan de andere kant is de Cursus niet tegen het najagen van een carrière of het succesvol vervullen van een rol in de wereld. Zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk voor jonge mensen die net van school komen, om toegewijd te zijn aan hun werk en relaties. Het is meestal niet behulpzaam om jonge mensen, die net beginnen een eigen leven op te bouwen, te confronteren met het idee dat de wereld een verdediging tegen de waarheid is. Het is beter wanneer dat later gebeurt, wanneer ze eraan toe zijn en er vanuit henzelf vragen opkomen van een dieper niveau.

Eigenlijk is het standpunt van de Cursus heel bevrijdend, in die zin dat je jouw speciale functie van vergeving kunt vervullen in iedere rol, binnen iedere carrière, op elke tijd en elke plaats, omdat het alleen te maken heeft met de inhoud van je denkgeest, en niet met de vorm die je leven aanneemt (T25.VI). Op die manier kun je je leven zien als een klaslokaal waarin je de ene kans na de andere krijgt om te herkennen voor welke leraar je gekozen hebt: het ego of Jezus. En wanneer je ontdekt dat je voor het ego kiest, kun je een andere keuze maken. Je ervaringen zullen je vertellen naar welke leraar je geluisterd hebt. Wanneer je geleid wordt door Jezus of de Heilige Geest, zul je jouw belangen steeds minder in conflict zien met die van anderen. Dat betekent dat je je ervan bewust wordt dat je dezelfde onjuist gerichte denkgeest en dezelfde juist gerichte denkgeest deelt met iedereen. Je gaat jezelf meer met anderen verbonden zien omdat je dezelfde egobehoeften en egodynamiek deelt, maar ook omdat we ons allemaal aantrokken voelen tot het ongedaan maken van de afscheiding. Hiernaartoe groeien - je op die manier verbinden met anderen - dát is je functie. De lessen in het Werkboek, gecombineerd met studie van het Tekstboek, zijn ervoor bedoeld om deze training te vergemakkelijken.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina