Ik vind het moeilijk om het huwelijk niet als een speciale relatie te zien. Of kun je echt een ‘geheiligde’ relatie met iemand hebben?

Antwoord: De meeste huwelijken beginnen als een speciale relatie, maar ze hoeven niet op dat niveau te blijven. De speciaalheid ligt in het doel of in de inhoud, en niet in de vorm. En het doel of de inhoud komt van de leraar die wij in onze denkgeest hebben gekozen, ofwel het ego ofwel Jezus. Dat is de sleutel. Bijvoorbeeld: je bent getrouwd en de meeste tijd breng je door met je partner. Wanneer de inhoud áchter die vorm geworteld is in de genezende liefde van Jezus – de juiste gerichtheid-van-denken - dan sluit je niemand buiten van je liefde of vriendelijkheid, zorgzaamheid, vrijgevigheid, enz. Dit betekent natuurlijk niet dat je met iedereen in de wereld je tafel, je bed en je geld moet delen. Het is belangrijk om steeds in gedachten te houden dat relaties in de denkgeest zijn, en dat we in het algemeen niet kunnen onderscheiden wat de inhoud van een relatie is door alleen de vorm waar te nemen. De relatie wordt ‘geheiligd’ door een verschuiving van het doel: het doel van de Heilige Geest in plaats van het doel van het ego. Je partner hoeft zich hier niet eens niet van bewust te zijn. Het doel van het ego is om afgescheidenheid en speciaalheid te versterken, terwijl het doel van de Heilige Geest juist is om dat ongedaan te maken.

Zo kan het huwelijk een uitstekend klaslokaal zijn om te leren relaties aan te gaan zonder enig gevoel van uitsluiting of speciaalheid. Het huwelijk mag dan in de vorm onveranderd blijven, maar jouw motivatie en interpretatie zijn wel degelijk veranderd. Je doet nog dezelfde dingen als voorheen, deelt dezelfde intimiteit en hebt dezelfde aandacht voor het gezin, of wat dan ook. Maar nu vraag je hulp om het doel van het ego te verruilen voor dat van de Heilige Geest. Je kijkt dan met de liefde van Jezus aan je zijde naar alle manipulatie, speciaalheid, schuld en slachtofferschap – de normale ingrediënten van relaties in de wereld van het ego. Wanneer je zonder oordelen naar dat alles kijkt, dan wordt de denkgeest bevrijd en laat je de liefde van Jezus door je heen stromen. Die liefde wordt dan de inhoud van al je gedachten. En deze gedachten geven richting aan al je interacties.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina