Ik heb een probleem in de omgang met anderen mensen. Als ik met hen in gesprek ben, dan voel ik me vaak versteend en lijkt de situatie waarin ik mij bevindt zo onrealistisch. Ik voel me in verlegenheid gebracht als mensen tegen mij praten, of als ze iets willen, of als ik denk dat ik iets fout heb gedaan. Hoe kan ik met deze situatie omgaan? Ik zie dat het mijn angst voor Jezus is en een verdediging tegen mijn innerlijke schuld, maar ik voel me zo hulpeloos.

Antwoord: Ja, je moeite met het omgaan met andere mensen komt waarschijnlijk vanuit innerlijke schuld. Schuld resulteert in een laag zelfbeeld waardoor je jezelf minderwaardig voelt ten opzichte van anderen en bang voor hen bent. Blijf gewoon werken aan je lessen en vraag hulp om je schuld los te laten. Wees vriendelijk voor jezelf en heb vertrouwen dat er een liefdevolle, genezende aanwezigheid in jou is die voorbij ziet aan jouw schuld en angst. Ga zo goed mogelijk om met je angst. Wanneer je beter over jezelf gaat denken zal de angst geleidelijk verdwijnen.

Je zou ook kunnen overwegen hulp in te roepen van een professionele therapeut of counselor. Deze hebben vaak effectieve manieren om je te helpen met je zelfwaardering en zelfbeeld.

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina