Al meer dan 10 jaar bestudeer ik Een cursus in wonderen en onlangs ben ik begonnen met mijn doctoraal klinische psychologie. Een van de problemen die ik tegenkom in mijn studie is dat de stof vaak niet overeenkomt met de Cursus. Op het intellectuele vlak begrijp ik de verschillen en kan ik deze accepteren. Dit lukt echter niet altijd en soms voel ik me gefrustreerd. Ik maak me er zorgen over hoe ik een ander kan helpen, terwijl ik eigenlijk wel weet waar het antwoord ligt: me wenden tot en vertrouwen op de Heilige Geest. Ik weet dat veel van wat ik leer behulpzaam kan zijn als ik het onder de leiding van de Heilige Geest plaats. Maar het probleem is dat ik dat vaak vergeet. Ik denk dat mijn vraag is: als ik een voorkeur heb voor een bepaalde psychologische richting of aanpak, bijvoorbeeld psychoanalyse of narratieve therapie, kan ik dan gewoon mijn eigen interesse volgen, maar dan met de Heilige Geest als gids?

Antwoord: Het is nooit de vorm maar alleen de inhoud die ooit in conflict kan zijn met de Cursus. Anders gezegd, het is enkel het doel waarvoor je een bepaalde psychologische richting en aanpak gebruikt dat bepaalt of deze al dan niet overeenkomt met de Cursus, en niet het theoretische model van psychische ziekte en gezondheid en zijn specifieke toepassingen. Gebruik het voor ego-doeleinden en je zult je cliënten veroordelen en aanvallen, omdat je het model gebruikt om de verschillen vast te stellen tussen jou en hen. Gebruik het voor de doeleinden van de Heilige Geest en je zult het model zien als een middel om de patronen, intriges, plannen en rookgordijnen van het ego bloot te leggen, zowel in jezelf als in je cliënt, zodat deze losgelaten kunnen worden in het helende licht van vergeving.

Dus bestudeer het theoretische model dat je aantrekkelijk vindt en probeer zo goed mogelijk te worden in de toepassing ervan. Want wanneer je getraind bent in de symbolen van de wereld ben je in staat een onderwijzende functie te aanvaarden binnen het plan om de denkgeest van de Zoon van God te genezen (WdI.184.9:1,2). Vergeet echter nooit dat de enige ware genezing komt van de ene Therapeut Die weet dat genezing niet nodig is. Jouw functie is het om een instrument te worden van die genezing door eerst toe te staan dat je eigen schuld en aanvalsgedachten worden genezen. Wanneer je eigen blokkades zijn weggehaald, kan de genezende liefde eenvoudig door jou heen stromen (T9.V.7,8).

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina