Ik hoor steeds weer dat ik een houding moet aannemen van ‘Ik hoef niets te doen”. Ik geloof dat de bedoeling daarvan is de leiding aan de Heilige Geest over te laten. Kan ik in bed blijven liggen en een heilige zijn, of ben ik alleen maar goed wanneer ik slaap.

Antwoord: “Ik hoef niets te doen” is in hoofdzaak bedoeld om ons te helpen ons denkpatroon te veranderen. Bijna de hele tijd door denken we dat we weten wat onze problemen zijn, en dan proberen we ze in ons eentje op te lossen. Wij bepalen wat het probleem en ook wat de oplossing is. We zeggen tegen de Heilige Geest hoe hij ons moet helpen. Jezus helpt ons om onze denkgeest opnieuw te trainen zodat we ons steeds consequenter herinneren dat al onze problemen in de wereld en onze lichamen verzonnen zijn door de keuzemaker in onze denkgeest om onze aandacht weg te houden van het “werkelijke” probleem: onze keuze om het ego in plaats van Jezus als onze leraar te hebben. We kunnen deze omslag niet maken als we niet tot stilstand komen en om hulp vragen om onszelf en ons leven op een andere manier te zien. Daarom is het: “Ik hoef niets te doen”, omdat er geen probleem is waaraan je aandacht moet besteden.

Het is echter niet van belang inactief te zijn, maar het doel van alles wat we doen te verschuiven van het doel van het ego naar dat van de Heilige Geest. We willen onszelf trainen om over het nieuwe doel van ons leven te denken: te leren hoe we onze belangen als dezelfde als die van ieder ander kunnen zien – ons op de inhoud concentreren, niet op de vorm van wat we doen. Onze interacties met elkaar bieden ons vele kansen om dit te oefenen, en door wat er naar ons weerkaatst wordt, zien we of we ervoor gekozen hebben de afscheiding ongedaan te maken of juist te versterken. Dus meestal is het niet nuttig om je te onttrekken aan interacties of activiteiten. Misschien moet je een tijdje wegblijven bij bepaalde mensen of groepen, net zoals iemand die aan drugs verslaafd is eerst van gedrag zou moeten veranderen. Dus “niets doen” betekent ook dat je niets vanuit jezelf moet doen. Neem niet als vanzelfsprekend aan dat jij een correcte waarneming van jouw problemen hebt.

Wanneer jij je vereenzelvigt met de afspiegeling van de waarheid in je juiste denken, kun je nog altijd heel actief zijn in de wereld, maar je zult jezelf niet ervaren als degene die handelt. De liefde die zich in je juiste denken bevindt, stroomt door jou als de bron van al wat je doet, en je zult iedereen als gelijke ervaren, zowel op het niveau van het ego als op het niveau van de Verzoening.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina