Is een relatie het voortzetten waard wanneer de ene partner tevreden lijkt, de ander vele jaren diep ongelukkig, met voortdurende twijfels over de geschiktheid van de ander als partner. Jouw antwoord op een eendere vraag begrijp ik volkomen: “Verlossing wordt niet gevonden in de vorm, omdat niets van buiten de denkgeest er enig effect op heeft. Dit is volstrekt tegengesteld aan het geloof van het ego dat verlossing/geluk en verlichting van de ellende van afscheiding gevonden worden in de wereld. Dit verklaart de eindeloze, uitputtende zoektocht van het ego naar oplossingen. In een poging het probleem op te lossen waar het niet is, streeft het ego naar verandering en verbetering van alles, van een huis tot een relatie.” [V#873 ]

Zelfs als iemand accepteert dat zijn interpretatie van de relatie een gevolg is van de waarneming van het ego en niet van de Heilige Geest, en zelfs als iemand de Heilige Geest uitnodigt te helpen met de genezing van zijn waarneming van deze relatie, kan de relatie dan niet gewoon ‘verkeerd’ voor hen zijn? Als dat niet zo is, is het dan zo dat iedere relatie geschikt is zolang de Heilige Geest erbij betrokken is? Ik kan begrijpen dat je op die laatste vraag ‘ja’ zou zeggen, omdat we Eén Denkgeest zijn en het daarom waarschijnlijk niet uitmaakt met wie we in relatie zijn. Maar wanneer het lijkt dat het tussen twee mensen echt niet klikt, wat dan?

Antwoord: Wanneer je denkgeest genezen is, zal het niet uitmaken met wie je samenwoont, waar je woont of wat je doet. Want je zult niet langer een zelf hebben met egobehoeften die bevredigd moeten worden, en je identiteit zal helemaal geen wortels meer in de wereld hebben. Zonder egobehoeften zou je eenvoudig de uitbreiding van liefde zijn, en op mensen reageren op hun niveau, welk niveau dat ook is. Een ‘klik’ hebben met een ander zou alleen betekenis hebben wat de inhoud, niet wat de vorm betreft. En in die zin heeft een genezen denkgeest een klik met iedereen, omdat iedereen als hetzelfde gezien wordt.

Maar voordat je die egoloze staat bereikt is het belangrijk je behoeften te respecteren, en jezelf niet te forceren om in een relatie te blijven of iets te doen, alleen maar omdat je denkt dat het spiritueel is. Dat zal je spiritueel echt niet vooruit helpen, en het zal moeilijk zijn wrok te vermijden als je in omstandigheden blijft die offers van jou lijken te vragen. In de droom is het volkomen normaal voorkeuren te hebben, wat betekent dat je aan sommige mensen de voorkeur geeft boven anderen. Zolang de voorkeur op het niveau van de inhoud niet escaleert in oordelen en uitsluiting, is er niets mis mee je voorkeuren te volgen. Wees gewoon eerlijk tegenover jezelf in wat je doet, maak er geen zwaar punt van en schrijf er geen spirituele motieven aan toe.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina