Ik heb twee weken lang de les “Ik ben geest” (WdI.97.t) toegepast, en de laatste tijd heb ik moeite met slapen. Ik heb het idee dat het toepassen van deze les en mijn slaapproblemen verband met elkaar houden. Ben je dit ooit tegengekomen?

Antwoord: Het is mogelijk dat er een verband is. Echter: de oorzaak hoeft niet de les zelf te zijn, maar de beslissing die je denkgeest genomen heeft om wat de les zegt serieus te nemen. En dat kan op zichzelf het resultaat zijn van al het werk dat je tot nu toe al gedaan hebt. Zonder dit bewust te beseffen kun je, wat betreft je identiteit en je leven, angstig geworden zijn voor wat Een cursus in wonderen betekent. Deze angst kan dan fysiek of psychologisch tot uitdrukking komen – een slaapprobleem is een van de vormen die deze angst kan aannemen. De meeste studenten gaan door zoiets heen – dat is onvermijdelijk. Onze hele aanpak van relaties, en alles in ons leven, moet veranderen als we ons de Cursus eigen maken. Daarom ervaren we de Cursus als enorm bedreigend, ook al voelen we ons er sterk toe aangetrokken en hebben we hem als ons spirituele pad gekozen.

Hoewel het natuurlijk is dat we wat onrust en angst ervaren bij het beoefenen van de lessen, is het ook belangrijk dat we het proces niet al te serieus nemen, en je moet jezelf vooral niet forceren om op de een of andere manier te veranderen. Zachtmoedigheid en geduld moeten je beoefening altijd leiden. Als je iets anders ervaart, dan is meer dan waarschijnlijk het ego binnengeslopen en probeert de leiding als jouw leraar over te nemen. Doe eenvoudig wat kalm aan, en stel jezelf gerust dat wanneer je er klaar voor bent, je de volgende stap zult nemen; het doet er niet toe wanneer dat is. Tijd doet er niet toe voor Jezus en de Heilige Geest.

Als de slaapproblemen aanhouden, dan is soms het meest liefdevol dat je voor jezelf kunt doen hulp van buiten zoeken (wat een manier is om de Cursus te beoefenen).

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina