Ik had onlangs een paniekaanval en ik citeerde zinnen uit Een cursus in wonderen die me gewoonlijk kalmeren; maar deze keer was het anders en mijn angstgevoelens werden alleen maar erger. Ik ben midden in het Werkboek bezig, dus dan had ik toch al iets juist moeten doen – tenminste, dat denk ik nu. Maar wat heb ik over het hoofd gezien?

Antwoord: Je hebt niet per se iets over het hoofd gezien. Het is niet ongewoon dat je momenten van intense angst ervaart terwijl je de lessen doet. Ons ego voelt zich heel erg bedreigd wanneer we wat de Cursus zegt serieus nemen, en alles lijkt erger te worden, zoals veel studenten al hebben opgemerkt. Zie bij voorbeeld V#155 die paniekaanvallen behandelt, en V#384 en V#533 die over angst gaan. Het is belangrijk dat je mild bent voor jezelf en jezelf niet dwingt om met de lessen verder te gaan als je denkt dat je ze een tijdje zou willen onderbreken. Het ego betekent uiteindelijk niets, en alle angst komt van onze vereenzelviging met het ego, maar gewoonlijk vergt het een lange tijd en heel veel oefening om dat niveau van ervaring te bereiken. We moeten het gewoon langzaamaan doen en ons op geen enkele manier onder druk gezet voelen, in de wetenschap dat Jezus’ liefde elk moment bij ons is.

Er bestaan in de wereld een aantal therapieën die mensen hebben geholpen om met paniekaanvallen om te gaan; en zoals we in V#155 al gezegd hebben, het hindert je werk met de Cursus niet om jezelf dergelijke hulp toe te staan, als je voelt dat je dat graag wilt.

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina