Onlangs stuitte ik vrij vaak op het begrip ‘chakra’s’, en hoewel ik besef dat het geen begrip uit de Cursus is, vraag ik me toch af hoe Jezus chakra’s beschouwt. Lijkt het misschien op de manier waarop reïncarnatie wordt bezien – redelijk welwillend, maar een waarschuwing is op zijn plaats? Ik heb het gevoel dat als ik het begrip chakra mee opneem in mijn denken, ik geneigd ben het lichaam werkelijk te maken – helemaal niet overeenkomstig de Cursus! Als ik het begrip chakra beschouw als een herinnering om open te staan voor het wonder, om de dingen anders te bekijken, om de Verzoening voor mezelf te aanvaarden, dan is dit volgens mij niet overeenkomstig het begrip chakra!

Antwoord: Een van de belangrijkste boodschappen van Een cursus in wonderen is dat alles binnen deze droom van fysiek bestaan hetzelfde is. Het is allemaal voortgekomen uit de afscheidingsgedachte van het ego, en het kan nu allemaal gebruikt worden voor het doel van het ego: de vergissing werkelijk maken en in slaap blijven, of voor het doel van de Heilige Geest: Gods Liefde in herinnering brengen en zachtjes ontwaken tot onze werkelijkheid in de Hemel.

Als Cursusstudent zouden we eraan moeten denken dat we telkens wanneer we ademen, het lichaam werkelijk maken, en Jezus vraagt ons zeker niet om op te houden met ademen. In feite vraagt hij ons niet om ervoor te waken dat we het lichaam werkelijk maken of iets opgeven dat we willen. Hij spoort ons alleen maar aan onszelf af te vragen welk doel we aan alles geven – een liefdevol doel, of een die onze schuld nog aanscherpt.

Daarom heeft Jezus geen mening over chakra’s. Voor hem is de Cursus bestuderen en met chakra’s werken niet anders dan bijvoorbeeld de Cursus bestuderen en geloven dat het nuttig is een elleboog te hebben. In de Hemel is er geen behoefte aan ellebogen. Maar zolang we denken dat we hier zijn, kunnen we ellebogen kwaadaardig gebruiken om iemand anders een por te geven, of goedaardig als verlengstuk van een helpende hand. Zo kunnen we ook ons begrip van chakra’s gebruiken om ons van anderen te onderscheiden, en tegelijkertijd tegen onszelf zeggen dat de sleutel tot vrede het hebben van open chakra’s is in plaats van Gods Liefde; dat zou dan het recept zijn voor een conflict met het onderricht van de Cursus. Maar als je inziet dat chakra’s, net als al de rest, een illusie zijn, maar het begrip toch nuttig vindt, dan zou het dwaas zijn om er niet mee te werken of je schuldig te voelen als je dat wel doet.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina