In hoofdstuk 5 van het Tekstboek zegt Jezus: “Ik heb al je vriendelijkheden en elke liefdevolle gedachte die je ooit had, bewaard. Ik heb ze gezuiverd van de vergissingen die hun licht verborgen hielden, en ze voor jou in hun eigen volmaakte straling behouden” (T5.IV.8:3-4). Spreekt hij over onze vergissingen of over de vergissingen van degenen voor wie onze vriendelijkheden bestemd waren, of over beide?

Antwoord: Jezus verwijst naar onze eigen vriendelijkheden en liefdevolle gedachten. Hij zegt dat hij geen rekening houdt met de aspecten van het ego die er misschien ingeslopen zijn, en dat we de onveranderlijke liefde van de Hemel weerspiegelen, wanneer we hem in plaats van het ego als leraar kiezen.

Deze hele alinea was oorspronkelijk voor Helen bestemd, vooral de eerste zin: “Hoe kun jij die zo heilig bent lijden?” (T5.IV.8:1). Dit is een unieke passage in Een cursus in wonderen omdat deze vorm op dat punt (hoofdstuk 5) voor de eerste keer voorkomt. Het is bijna alsof Jezus het denksysteem aan Helen dicteerde volgens een draaiboek dat hij even opzij heeft gelegd om deze lieflijke kleine aria te zingen. Het is ontegenzeglijk voor ons allemaal bedoeld. Het is Jezus’ zachtaardige manier om ons te zeggen dat we opnieuw een keuze kunnen maken en ons anders kunnen voelen – de keuze is aan ons.

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina