Als iemand alle opeenvolgende pijnlijke situaties en/of relaties in zijn leven vergeeft, betekent dat dan dat er uiteindelijk gelukkiger situaties en/of relaties ontstaan?

Antwoord: Dit kan al dan niet gebeuren, maar dat is van geen belang voor de denkgeest die schuld loslaat door middel van vergeving. Met andere woorden: naarmate je vorderingen maakt met vergeving ga je je realiseren dat de schuld in je denkgeest de bron van je pijn was, en dat uiterlijke gebeurtenissen en omstandigheden niet de bron waren, hoe afschuwelijk die ook kunnen zijn op het niveau van de wereld. Dit is misschien de moeilijkste les die we te leren hebben, maar het is karakteristiek voor Een cursus in wonderen. Het leert ons hoe we enerzijds volledig aanwezig kunnen zijn in onze rollen in de wereld, terwijl we anderzijds leren dat onze waarneming van die rollen (onze innerlijke ervaring) rechtstreeks voortkomt uit onze keuze binnen de denkgeest voor identificatie met ofwel het ego ofwel de Heilige Geest (of Jezus).

Soms gaat de innerlijke verschuiving in de manier waarop we de buitenwereld waarnemen, inderdaad gepaard met veranderingen in de buitenwereld. Wanneer we bijvoorbeeld, als gevolg van onze schuld, van binnen het diepe gevoel hebben dat wij geluk en liefde niet waard zijn, dringt onze onbewuste behoefte om onszelf te straffen door in onze interacties, en dit kan leiden tot de ene ongelukkige ervaring na de andere. Wanneer we de schuld binnen onze denkgeest naar Jezus brengen - eveneens binnen onze denkgeest - dan laten we onze behoefte om ongelukkig te blijven los, zelfs als we ons niet bewust waren van deze onbewuste drijfveer. Wanneer die behoefte er niet langer is, maken we overduidelijk betere keuzes in de wereld, want nu gaan we Jezus’ pad van mildheid en vriendelijkheid, en daarom zijn we minder zelfdestructief enzovoort. Het is daarbij altijd belangrijk om in gedachten te houden dat de vorm (uiterlijke relaties) niet per se de door de denkgeest gekozen inhoud hoeft aan te tonen. Dus wanneer je een pijnlijke relatie hebt, betekent dit niet automatisch dat dit voortkomt uit schuld. We kunnen geen oordeel vellen, uitsluitend gebaseerd op uiterlijke verschijningen (vorm).

Deze kwestie is verschillende malen aan de orde geweest in deze vraag- en antwoordservice. Je vindt meer informatie, met verwijzingen naar de Cursus, bij de vragen: V#350 , V#542 , V#660 , V#846 , V#873 en V#987 .

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina