Je hebt gezegd dat kinderen een sterk, gezond ego moeten ontwikkelen voor ze de principes van Een cursus in wonderen kunnen leren. Maar ik voel me heel zwak, ook al ben ik 22 jaar. Hoe kan ik sterker worden?

Antwoord: Het is verleidelijk om je de raad te geven je nog minstens 20 jaar niet met de Cursus in te laten! Maar alle gekheid op een stokje, er is een reden voor dat juist mensen van middelbare leeftijd of ouder zich tot de Cursus aangetrokken voelen. In het algemeen ben je de helft van je leven bezig met het ontwikkelen van je vaardigheden en vermogens en te proberen je weg in het leven te vinden. Pas wanneer je een duidelijk gevoel hebt van wie je bent – en waarom het je gelukkig maakt te zijn wie je bent – ben je bereid een denksysteem aan te nemen dat van je vraagt elke waarde die je eropna houdt in twijfel te trekken (T24.In.2:1). Als je de Cursus probeert te beoefenen als je nog erg jong bent, riskeer je in een conflictsituatie terecht te komen waarbij je jezelf probeert te ontplooien terwijl je tegelijkertijd je zelf los moet laten – dikwijls een recept voor mentale en emotionele pijn.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen op elke regel, en alleen jij kunt beslissen wanneer en of Een cursus in wonderen het juiste pad voor je is. Maar als het nu in eerste instantie van belang voor je is dat je als persoon sterker wordt en meer vertrouwen krijgt en je meer ontplooit (een probleem waar mensen van jouw leeftijd mee worstelen), dan is de kans groot dat je je aandacht meer moet richten op het verkennen en ontdekken van deze wereld dan die los te laten. Met andere woorden: je kunt sterker worden als ego door jezelf toe te laten te zijn wie je bent. Probeer te ontdekken wat je fijn vindt en wat niet, observeer jezelf in je omgang met anderen, en zie welke vaardigheden en talenten je het liefste gebruikt. Breng aan het licht wie je precies bent als de persoon die je in dit leven lijkt te zijn.

Streef je wereldse doelen na en voel je daar niet schuldig over. En weet ondertussen dat God, Jezus en de Heilige Geest je niet in de steek laten. Hou in gedachten dat Gods Liefde, die de enige ware sterkte is waar ieder van ons over beschikt, aanwezig is en jij die “op elk moment en elke plek ontvangen kunt, waar en in welke omstandigheden jij je ook bevindt” (WdI.42.2:2).

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina