Ik doe de werkboeklessen sinds 16 dagen. Twee dagen geleden begon ik me ziek te voelen, ondanks het mooie, zonnige weer en ben ik de meeste tijd thuis gebleven. Ik vraag me af of dit mijn ego is, of dat mijn systeem iets probeert uit te zuiveren, of is dat van geen belang? Ik ga verder met de lessen omdat mijn nieuwsgierigheid de afgelopen 14 dagen is toegenomen en ik me afvraag waar deze cursus me zal brengen.

Antwoord: Het gebeurt wel vaker dat studenten de een of andere reactie hebben wanneer ze met de lessen beginnen en ook daarna wanneer er belangrijke veranderingen plaats vinden. Een van de belangrijkste thema’s in Een cursus in wonderen is de angst van het ego dat we ons ervan bewust gaan worden dat we het ego als leraar hebben gekozen en dat we beginnen te denken dat dat een vergissing was. Die angst van het ego kan op vele verschillende manier tot uitdrukking worden gebracht, een lichamelijke ziekte is er een van. De strategie van het ego is er vooral op gericht onze aandacht weg te halen van onze denkgeest en terug naar het lichaam te brengen, zodat we minder geneigd zijn de werkelijkheid van het lichaam in twijfel te trekken. Daardoor wordt het voortbestaan van het ego verzekerd, en hij probeert ons ervan te overtuigen dat dat onze verlossing is.

V#118 bespreekt dit aspect van ons proces, en verwijst ook meerdere keren naar de Cursus, wat nuttig kan zijn om te begrijpen in welke mate het ego zich ermee bemoeit als wij de Cursus beoefenen.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina