(ii) Woede is nooit gerechtvaardigd – ik ben het er niet mee eens. Het is soms toch zeker onvermijdelijk om woedend te worden; het is van levensbelang je kinderen, tieners, dierbaren en mensen die voor een ogenblik ‘door het lint’ gaan of een mogelijk of werkelijk gevaar vormen, terecht te wijzen of te straffen. Kunnen we woede gebruiken zonder er in bepaalde omstandigheden noodzakelijk door beheerst te worden, en die aan de Heilige Geest aanbieden om geheeld te worden?

Antwoord: Woede is altijd een projectie van je eigen schuld. Maar dat betekent niet dat je niet op een verantwoorde en gepaste manier kunt reageren, als de situatie daarom vraagt. Mensen straffen, beperkingen opleggen in verband met hun gedrag, en gevaarlijk gedrag fysiek stoppen kan doeltreffend zonder woede worden gedaan. Je kunt streng en assertief zijn, en zelfs je stem verheffen als de omstandigheden dat vragen – maar dit alles zonder woede. Het onderscheid tussen vorm en inhoud is de doorslaggevende factor om dit aspect van de leringen van de Cursus te begrijpen.

We verwijzen naar ons antwoord op eerdere vragen waarin we woede besproken hebben, evenals de manier waarop de principes van Een cursus in wonderen toegepast kunnen worden op het ouderschap en andere gezagsfuncties: V#179 , V#202 , V#551 , en V#569 .

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina