Ik maak me soms zorgen of ik alles wat ik leer over Een cursus in wonderen en God kwijt ben als ik terugkom in de volgende illusie. Ik neem aan dat ik mij geen zorgen hoef te maken, want als dit ‘leven’ eindigt blijft de keuze om of naar het ego te luisteren en de volgende illusie te kiezen, of naar de Heilige Geest en te weten dat ik één ben met God. Het is niet nodig om mij iets te herinneren over de Cursus want als ik terugkom zal er altijd een boodschap zijn die me de weg terug laat zien. In een van deze illusies ga ik daadwerkelijk mijn eenheid beseffen en eindigt de droom. Gaat het ongeveer zo?

Antwoord: Ja, je hebt het idee aardig te pakken, in het bijzonder op het niveau van de inhoud. En het goede nieuws, dat met zekerheid kan worden gezegd, is dat je niet terugkomt in een volgende illusie! Nu is dat niet hetzelfde als zeggen dat je deze keer zult ontwaken. Het is waar omdat je helemaal nooit in de illusie bent terechtgekomen. We blijven altijd in de denkgeest buiten de illusie. We kijken ernaar en misschien identificeren we ons ermee, maar we gaan de illusie nooit echt binnen.

Zoals je aangeeft zullen beide mogelijkheden – het ego en de Heilige Geest - altijd beschikbaar voor je zijn. De correctie voor het ego zal daarbij in een bepaalde specifieke vorm ervaren worden, zoals bijvoorbeeld de Cursus. Deze alternatieven zijn altijd beschikbaar omdat ze niets meer zijn dan de projecties of manifestaties van de twee denksystemen die altijd beschikbaar zijn in onze denkgeest, ongeacht welk illusoir leven we toevallig opnieuw bekijken.

Dus ontspan, ga er rustig voor zitten en geniet van de show. Want wat het ego ook vertelt, of het nu een blijspel is of een drama, het is nooit belangrijk. En dat is nu precies waar vergeving over gaat.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina