Kun je zeggen of het mogelijk is de principes van Een cursus in wonderen op te nemen in mijn beoefening van Reiki? Kan ik Reiki doen en toch deze principes volgen?

Antwoord: De sleutel voor het toepassen van de principes van Een cursus in wonderen is het doel waar je jezelf in je denkgeest mee identificeert. “Waartoe dient het?” is de enige vraag die Jezus wil dat we bij alles stellen (T4.V.6:8-11; T24.VII.6:1-3). Dat vereenvoudigt de dingen enorm, want er zijn maar twee doelen waarvoor we kunnen kiezen: het doel van het ego (onszelf als lichaam zien, afgescheiden van anderen), of het doel van de Heilige Geest (zien dat we dezelfde belangen met anderen delen). Dit toepassen op de uitoefening van Reiki betekent dat je iedere sessie ziet als een middel om te leren dat jij en deze andere persoon dezelfde gespleten denkgeest delen, en de macht om ofwel het ego ofwel de Heilige Geest als je leraar te kiezen. Dus de vorm behoort tot het lichaam, maar de inhoud tot het denksysteem waarmee je verkiest je te identificeren.
Dit soort vraag is meer aan ons gesteld, in relatie tot andere disciplines; wellicht vind je het behulpzaam om ons antwoord op V#1186 te lezen.

 

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina