Ik zou graag wat helderheid willen over het bestuderen van Een cursus in wonderen als mijn spirituele pad terwijl ik ook tijd besteed aan yoga en meditatie. Ik beschouw de Cursus als mijn spirituele pad, met vergeving als de uitweg uit de droom. Ik vind echter ook dat yoga, meditatie en chanting goede hulpmiddelen voor mij zijn om me te concentreren, mijn bewustzijn te verhogen en mij mijn goddelijkheid te herinneren. Ik gebruik yoga ook als een manier om het lichaam en zijn energie symbolisch te zien, terwijl ik begrijp dat het niet werkelijk is. Ik hou ook van de mensen waarmee ik yoga beoefen. Is dit met elkaar te combineren?

Antwoord: Veel studenten gaan door met het beoefenen van bijvoorbeeld yoga en meditatie, terwijl ze leren om de principes van Een cursus in wonderen in hun leven te integreren. Je hoeft niet te stoppen met wat je behulpzaam vindt. Of dat nu yoga is, naar een sportschool gaan, mediteren, hardlopen, of biologisch voedsel eten. Waarom zou je stoppen met iets waar je je goed bij voelt en waardoor je beter functioneert? Ook is het niet nodig om een groep mensen te verlaten waarbij je je thuis voelt en waar je zoveel van houdt, alleen omdat je een student van de Cursus bent.

Ons doel als student van de Cursus is om minder te oordelen en minder egoïstisch te worden in de omgang met anderen, zoals familie, vrienden, groepen, collega’s, teamgenoten enz. En we kunnen dit in iedere omgeving oefenen, of we nu yoga doen, gaan winkelen of golf spelen. Waar het om gaat is om van al deze activiteiten het doel te veranderen: niet meer te streven naar resultaten op het niveau van het lichaam, maar te leren dat alles een klaslokaal is waarin óf het ego óf de Heilige Geest jou onderwijst, afhankelijk van jouw keuze (de inhoud van je denkgeest). Met het ego als leraar zul je je steeds op de een of andere manier speciaal en afgescheiden voelen, en belangen hebben die je niet met iedereen deelt. Met de Heilige Geest of Jezus als je Leraar zul je jezelf steeds minder als afgescheiden van anderen ervaren, omdat je beseft dat er geen verschil is tussen jouw belang en dat van alle anderen. De vorm zal steeds minder belangrijk worden, omdat je steeds meer oog krijgt voor de inhoud en hier je aandacht op richt.

Het antwoord op V#282 kan ook behulpzaam zijn met betrekking tot dit onderwerp.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina