Kun je de ervaring beschrijven, waarnaar Een cursus in wonderen verwijst, waardoor sommige mensen weten dat er een God bestaat en dat de Cursus waar is?

Antwoord: Misschien verwijs je naar de ervaring die beschreven wordt in de paragraaf “Kan God rechtsreeks worden bereikt?” (H26) van het Handboek, waarin Jezus spreekt over degenen die de top van de ladder bereikt hebben en niet langer een ego hebben. Dit zijn de ‘Leraren der leraren’, oftewel degenen in de werkelijke wereld. Ofschoon er vele manieren zijn om deze egoloze staat te bereiken, is beoefening van vergeving het middel dat Een cursus in wonderen aanbiedt. Vergeving is dus het pad naar zekerheid: “Wil je geluk, een kalme denkgeest, doelgerichtheid en een gevoel van waarde en schoonheid dat de wereld overstijgt? … Dit alles biedt vergeving jou, en meer” (WdI.122.1:4; 2:1). Als je vergeving veralgemeent, zodat geen enkel gebied of relatie in je leven hiervan uitgesloten blijft, verandert ook je ervaring van wie je bent en wie ieder ander is. Vergeving leidt je weg van speciaalheid en afscheiding, en leidt je naar alomvattendheid en eenheid. Je wordt je er weer bewust van hoe “jouw intense liefde voor God [brandt], en die van Hem voor jou” (T13.III.2:8).

In de paragraaf “De vergeven wereld” in het Tekstboek spreekt Jezus in gloedvolle bewoordingen over wat we zullen ervaren in de werkelijke wereld: “simpelweg bereikt door de totale vergeving van het oude, de wereld die jij zonder vergeving ziet… Want vergeving vormt visie letterlijk om, en laat jou de werkelijke wereld zien die zich vredig en zacht over de chaos uitstrekt, en daarbij alle illusies wegneemt die jouw waarneming vervormd hadden en op het verleden gefixeerd… Vanuit de vergeven wereld wordt de Zoon van God moeiteloos naar zijn thuis gelicht. En daar weet hij dat hij daar altijd al in vrede heeft gerust” (T17.II.5:1; 6:2; 7:1,2).

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina