In het boek “Een leven geen geluk” zei Jezus tegen Helen een gouden sterhangertje te kopen, als een geschenk van hem. Legde Jezus de betekenis van de ster uit, en was het een vijfpuntige ster? Jezus noemde de ster(ren) een paar keer in Een cursus in wonderen, maar gaf nooit bijzonderheden. Wil je zo vriendelijk zijn mij jouw interpretatie te geven van de betekenis van de Ster?

Antwoord: Aangezien een vijfpuntige ster voor Helen een symbool van Jezus was, was er voor hem geen noodzaak om de betekenis ervan met haar te bespreken. Zoals uitgelegd in “Een leven geen geluk” (pagina’s 120 en 472), ervoer Helen Jezus’ suggestie om een gouden (vijfpuntige) ster te kopen als een persoonlijk geschenk van hem aan haar. Hij betekende heel veel voor haar, en zij droeg hem vaak als een symbool van hun liefde voor elkaar.

Overigens wordt Jezus in de Christelijke traditie ook gesymboliseerd door een ster, zoals de morgenster die genoemd wordt in de Openbaringen; dat wordt aangehaald aan het eind van de epiloog van de Verklaring van termen.

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina