Een cursus in wonderen vraagt ons om onze waarneming te veranderen en vrede te zien in plaats van chaos. Maar in theorie, als ik alles als liefdevol beschouw, waarom zou ik me dan iets aantrekken van fysiek of emotioneel gevaar vanuit andere mensen (omdat ik geest ben en niets me kwaad kan doen). Hoe nemen we op de juiste manier waar, rekening houdend met onze fysieke behoeften in de wereld?

Antwoord: Ik denk dat je jouw verantwoordelijkheid en die van de Heilige Geest door elkaar haalt. “Het is niet jouw taak op zoek te gaan naar liefde, maar enkel in jezelf alle hindernissen te zoeken die jij ertegen opgeworpen hebt, en die te vinden. Het is niet nodig te zoeken naar wat waar is, maar wel naar wat onwaar is” (T16.IV.6:1-2).

Op een zeker moment realiseren we ons dat het niet helpt om luidkeels woorden van verdedigingsloosheid te verkondigen terwijl we ons totaal kwetsbaar voelen. Dus eerst moeten we eerlijke communicatie met onszelf ontwikkelen. Richt je aandacht op alles waardoor je dingen niet als liefdevol ziet: oordelen over jezelf en anderen, gevoelens van boosheid en gekwetstheid, allerlei soorten onrust. Als je eenmaal eerlijk bent tegenover jezelf over wat je doet of hoe je je voelt, dan kun je dit naar Jezus of de Heilige Geest brengen, zodat zij hun aandeel kunnen vervullen: “Al het onbelangrijke (jouw ego) kan onder mijn beheer worden gebracht, terwijl mijn leiding aan al het belangrijke richting kan geven, als jij dat wilt” (T2.VI.1:3). Ons ego naar de waarheid van Jezus brengen, laat toe dat hij ons op de meest behulpzame manier kan leiden. Onnodig te zeggen dat hij ons nooit iets zou laten doen dat ons of anderen kwaad doet of kwetst, zolang we denken dat we een lichaam zijn.

En hoewel het belangrijk is ervoor te kiezen je ego naar Jezus of naar de Heilige Geest te brengen, gaat een even belangrijke keuze aan deze beslissing vooraf: namelijk de keuze om eerlijk naar jezelf te kijken. Vanwege je schuld en schaamte denk je misschien dat je "je geheime zonden en je verborgen haatgevoelens” (T31.VIII.9:2) voor Jezus verborgen houdt, maar eigenlijk houd je ze voor jezelf verborgen. Daarom is eerlijkheid naar jezelf toe zo’n essentiële eigenschap die ontwikkeld moet worden. Het simpele onderkennen van je angst, afschuw, haat en dergelijke kan wonderen teweegbrengen.

 

 

 

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina