Een cursus in wonderen zegt voortdurend dat we om het ego te verdrijven gewoon moeten ‘kijken’ naar zijn intriges, zonder oordeel. Met andere woorden: samen met de Heilige Geest of Jezus. Dat proces, van steeds maar kijken, is een grote blokkade voor mij. Staat er een vers of een gebed in de Cursus dat ik kan gebruiken als een soort formule wanneer ik herken dat mijn ego aan het werk is (wat natuurlijk de hele tijd zo is)?

Antwoord: Herkennen dat het ego aan het werk is, is een heel belangrijk onderdeel van het ongedaan maken ervan, omdat het ego zelf je nooit zou toestaan dat je naar zijn bedrieglijke streken kijkt. Je ervaart dit als een blokkade omdat je, zodra je het ego doorziet (een keuze van de juist gerichte denkgeest) onmiddellijk bang wordt en vervolgens veroordeelt wat je hebt gezien (een keuze van de onjuist gerichte denkgeest). De angst ontstaat doordat je in staat blijkt te zijn naar je egodenksysteem te kijken met de niet oordelende ogen, de zachtheid en het geduld van de Heilige Geest of Jezus. En daarom ren je meteen weer weg. Wees zacht voor jezelf over je eigen gebrek aan zachtmoedigheid jegens jezelf. Wanneer je eenmaal bang bent geworden, kun je jezelf beter niet nog banger maken door jezelf hiervoor te straffen. Aan het einde van Hoofdstuk 5 in het Tekstboek staat een prachtig gebed dat je misschien kunt gebruiken wanneer je deze blokkade ervaart:

“Ik moet de verkeerde keuze hebben gemaakt, want ik ben niet in vrede.

Ik heb die keuze zelf gemaakt, maar ik kan ook anders kiezen.

Ik wil anders kiezen, omdat ik in vrede wil zijn.

Ik voel me niet schuldig, want de Heilige Geest zal alle gevolgen van mijn verkeerde keuze ongedaan maken als ik Hem laat begaan.

Ik kies ervoor Hem te laten begaan, door toe te laten dat Hij voor mij voor God kiest” (T5.VII.6:7-11).

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina