In les 39 van het Werkboek (Mijn heiligheid is mijn verlossing) staat: “Specifieke situaties, gebeurtenissen of personen die jij associeert met allerlei liefdeloze gedachten, zijn geschikte onderwerpen voor de oefeningen van vandaag. Het is voor jouw verlossing geboden dat jij ze anders gaat zien. Het is immers je zegen daarover die jou zal verlossen en visie geven.”

Ik weet niet precies hoe ik het idee “Het is voor jouw verlossing geboden dat jij ze anders gaat zien” moet rijmen met sommige belangrijke thema’s uit de Cursus, zoals het idee dat we alles hetzelfde laten zijn en dat er geen hiërarchie bestaat binnen een illusie, en bovendien dat er geen rangorde naar moeilijkheid is in wonderen. Het lijkt mij dat er moet staan: Het is voor jouw verlossing geboden dat jij ze niet anders gaat zien. Wat zie ik over het hoofd?

Antwoord: Wat je over het hoofd ziet is het gebruik van het woord ‘anders’. Het is niet de bedoeling dat je specifieke situaties, gebeurtenissen of personen die je met liefdeloze gedachten associeert, als afgescheiden of ongelijk van elkaar ziet, maar dat je de specifieke situaties, gebeurtenissen of personen met liefdevolle gedachten bekijkt (anders dan zoals je ze eerder bekeek). In het verleden keek je door de ogen van het ego (liefdeloze gedachten). Nu word je aangemoedigd om door de ogen van de Heilige Geest (liefdevolle gedachten) te kijken. Met andere woorden: door de ogen van de Heilige Geest kijken is ‘anders’ dan door de ogen van het ego kijken.

 

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina