Onlangs besprak Ken tijdens een seminar de illusie van een glasplaat die in biljoenen stukjes breekt. Elk stukje stelt een persoon voor in onze waanzinnige droom van deze wereld. Maken onze huisdieren ook deel uit van deze glasplaat? Maken ze ook deel uit van het Zoonschap?

Antwoord: Ja, het Zoonschap omvat alles wat vorm heeft. Omdat we zo gewend zijn onze menselijke ervaring als referentiepunt te nemen, lijkt het vreemd om te denken dat onze huisdieren – honden, katten, slangen, kikkers, vogels, planten, rotsen, enzovoort – deel uitmaken van het Zoonschap. We moeten buiten onze ervaring als mens treden om dit te begrijpen. Jezus zinspeelt hierop wanneer hij spreekt over de oorspronkelijke afscheiding, toen de Zoon een surrogaat voor de waarheid maakte: “Jij….hebt slechts één enkele substitutie in het leven geroepen. Die heeft vele vormen aangenomen, want het was de vervanging van waarheid door illusie, van heelheid door fragmentatie. Ze is zo versplinterd geraakt en onderverdeeld en keer op keer opnieuw verdeeld, dat het nu vrijwel onmogelijk is te zien dat ze ooit één was, en nog steeds is wat ze was” (T18.I.4:1-3). En in een andere passage verwijst Jezus zelfs naar “het kleinste korreltje zand” dat deel uitmaakt van het Zoonschap (T28.IV.9:4).

Kwalitatieve verschillen waarnemen is alleen maar deel van de strategie van het ego om de illusie van de afscheiding in stand te houden.

[Zie ook: V#269 ]

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina