Ik heb een aantal jaren de Cursus bestudeerd en als psycholoog zou ik nu graag een workshop geven of een steungroep starten voor mensen die volgens de principes van de Cursus willen leven. Het is mijn idee om mensen te helpen hun projecties op anderen te leren zien en dan met de hele groep hulp te vragen aan de Heilige Geest. Is deze vorm in overeenstemming met de principes van de Cursus en heb je nog andere suggesties of opmerkingen? Ik weet dat ik moet onderwijzen wat ik wil leren.

Antwoord: De kern van het antwoord op je vraag is dat er geen richtlijnen voor gedrag ( “hoe moet ik iets aanpakken”) te vinden zijn in Een cursus in wonderen. Jezus herinnert ons eraan dat dit een cursus in oorzaak (de denkgeest) is, en niet in gevolg (het lichaam of gedrag) (T21.VII.7:8). Daarom is hulp vragen bij het opzij zetten van het ego onze enige functie hier. Om zo de weg vrij te maken voor iedere actie die het meest behulpzaam en liefdevol is voor iedereen die bij een situatie betrokken is. Het volgende citaat is representatief voor deze belangrijke en allesomvattende les: “Het is niet jouw taak op zoek te gaan naar liefde, maar enkel in jezelf alle hindernissen te zoeken die jij ertegen opgeworpen hebt, en die te vinden. Het is niet nodig te zoeken naar wat waar is, maar wel naar wat onwaar is” (T16.IV.6:1,2). Voordat je gaat bedenken hoe je een groep gestalte kunt geven is het belangrijk om al je ego investeringen over het opzetten van een groep aan de Heilige Geest te geven. En als je er zeker van bent dat je ego uit de weg is, volg dan eenvoudig Zijn leiding.

Een valkuil die vaak in groepen voorkomt en zeker in een groep zoals je voorstelt, is het omzeilen van de persoonlijke inspanning van de student, door het proces te vereenvoudigen en het zware werk door de groep te laten doen. Het innerlijke individuele werk, om het ego aan de Heilige Geest te geven, zou in een groep kunnen worden omzeild. In het gunstigste geval bevordert de groep dit individuele werk, maar het kan ook de kracht van onze denkgeest onderschatten om een beslissing en een vervormde waarneming te veranderen. Dit zou de speciaalheid van het ego versterken.

Succes ermee!

 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina