Ik ben religieus opgevoed en als beginnend student van Een cursus in wonderen mis ik de rituelen die ik gewend was. Zijn er rituelen die een student kan doen zonder in strijd te zijn met het onderwijs van de Cursus?
 
Antwoord: In de Cursus staat inderdaad niets over rituelen. Dat komt omdat zijn focus op het veranderen van onze denkgeest ligt en niet op het veranderen van ons gedrag. Er is echter niets ‘mis’ met studenten die iets beoefenen wat hun spirituele groei met de Cursus bevordert. Het leerplan bevat zéér weinig over wat wel en wat niet zou moeten. Zoals ons wordt gezegd in het Handboek der leraren: “Het leerplan is hoogstpersoonlijk toegesneden” (H29.2:6) en daarom doen studenten er goed aan de leiding van de Heilige Geest te volgen.
 
Laat echter het ritueel geen vervanger zijn voor het innerlijke werk. Zoals Jezus zegt in het Werkboek: “Rituelen zijn ons doel niet, ze zouden onze bedoeling doorkruisen” (WdI.hIII.In.2:4). En in het Handboek voor leraren staat: “Een vaste routine is als zodanig gevaarlijk, omdat ze gemakkelijk zelf tot een god kan worden, en dan juist een bedreiging vormt voor de doelen waarvoor ze is opgesteld” (H16.2:5).
 

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina