Na het lezen van uw artikel “De nasleep van 11 september ” (Lighthouse, December 2001), vraag ik me af of het mogelijk is voor een student van Een cursus in wonderen om de strijd tegen terrorisme aan te gaan met Jezus op het strijdtoneel in plaats van met het ego?

Antwoord: Ja, dat is in principe mogelijk, aangezien Een cursus in wonderen niet een cursus in gedrag is, maar een cursus in het veranderen van hoe wij denken of beter nog: met wie wij denken. Er is geen situatie in de wereld die de Heilige Geest en Jezus niet kunnen gebruiken als een mogelijkheid om vergeving te onderwijzen.

Er zijn twee mensen nodig, allebei verbonden met het ego, om een slagveld te creëren. En één persoon die ervoor kiest om met Jezus te denken zou het slagveld opheffen. Op dat punt zou iemand niet de strijd aangaan, maar eerder een grens stellen aan iemands vermogen om te miscreëren (T2.III.3:3). Zoals er in het artikel staat: “Of het nu op individueel of op wereldlijk niveau is, er is een manier om agressie vastberaden en toch vriendelijk een halt toe te roepen”. En die manier is door je met Jezus te verbinden. Met Jezus aan onze zijde zouden we terroristen eerder als angstig zien dan als slecht. We zouden hun roep om hulp en liefde herkennen en ons in alles wat we dan zouden doen, of niet-doen, laten leiden door de liefde van Jezus.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina