Als we proberen te kijken naar ons ego, kijken we dan zonder oordeel naar de problemen van de wereld of hoeven we ons alleen maar te realiseren dat we het ego kiezen? Of is dit hetzelfde?

Antwoord: Je vraag suggereert dat iemand voor het ego kan kiezen en vervolgens zonder oordeel kan kijken. Dit is alleen mogelijk als iemand in een staat van ontkenning is. Het ego kan alleen maar oordelen, en deze oordelen zijn gebaseerd op de fundamentele dwaling van het werkelijk maken van de vergissing.

Als je naar het ego wilt kijken kun je aandacht besteden aan je gevoelens en gedachten.

Als je merkt dat je boos, angstig of verdrietig van problemen in de wereld wordt, dan weet je dat je het ego hebt gekozen. Door op deze manier naar jezelf te kijken, ga je het herkennen.

Je kijkt zo, met Jezus aan je zijde, naar jouw keuze voor het ego.

Je kijkt dan zonder oordeel zoals dit citaat weergeeft: “Noem het geen zonde maar waanzin, want dat was het en dat blijft het. Rust haar niet uit met schuld, want schuld veronderstelt dat ze in werkelijkheid tot stand werd gebracht. En bovenal: wees er niet bang voor “ (T18.I.6:7-9).

Door je te herinneren dat het ego een keuze is, erken je de keuze die je hebt gemaakt, zonder hem de macht te geven om jouw vrede weg te nemen.

Miracles in Contact Facebook Page  Miracles in Contact YouTube Page  Miracles in Contact Instagram Pagina